What if… we started a new risk culture?

Buro Kort goot het grote verhaal van Risk & Governance in een startende dialoog: What if… Actuaris Amba Zeggen heeft haar loopbaan in corporate finance voortgezet als zelfstandig ondernemer, omdat zij zo de sterkste positie heeft haar sector daadwerkelijk te verbeteren. Zij richtte Risk & Governance op om de nodige vernieuwingen in de risicocultuur te steunen en stevige trajecten hiervoor aan te bieden aan banken en verzekeraars.

En de dialoog is begonnen. In het Paradiso Bankiersexamen met Joris Luyendijk, legde zij als panellid uit dat banken eigenlijk op het risico ingesteld zijn slechts eens in de 1000 jaar om te vallen… en liet zij zien hoe het laatste jaarverslag van Lehman Brothers glashard vermeldt dat risico’s tot op elke laag in de organisatie onder controle zijn. Op 1 januari Was Amba Zeggen in gesprek met Nout Wellink op radio EenVandaag, op 7 februari gaf zij haar reactie op het kamerdebat over de kabinetsvisie banken op Radio EenVandaag. Amba Zeggen heeft inmiddels een vaste rubriek op RadioEenVandaag: elke donderdag rond 15.15 uur is daar ‘het financiĆ«le nieuws met Amba Zeggen!’

Buro Kort ontwikkelde de corporate story en het website/blogconcept What if… en stelde een team samen voor huisstijl en webbouw. Het werd een samenwerking met ontwerpster Chantal van Haeften van Pan Design en webbouwers Mark de Vries en Lars Koelman van Lamalama. Buro Kort verzorgde ook de begeleiding van de eerste radio-optredens.


© Copyright 2024 Buro Kort.

Abonneer op RSS Feed – Posts